Med naturen i førersædet

Magdalene Parken er smukt placeret i naturskønne omgivelser tæt på skole og Øresund.
Her kan du nyde at se børnene lege på de grønne arealer, tage med familien et smut til stranden,
i skoven eller på Louisiana, eller blot nyde tilværelsen og læne dig tilbage og
glæde dig over kvaliteten og rummeligheden i din nye bolig.

Kvarteret grænser op til Kohavesletten, et af nabolagets naturrige frirum, hvor grønne arealer og barkede træer sætter den helt rigtige stemning af naturidyl. Kohaveengen og Kohave Skov breder sig i gadebilledet som Vedbæks grønne perler og danner et rekreativt samlingspunkt for områdets beboere.

Hvis man holder af naturen og ikke vil undvære byen, har Magdalene Parken en helt optimal placering – midt i det grønne, men alligevel tæt på utallige muligheder og det søde byliv. Her er der plads til det moderne liv midt i et af Nordsjællands smukkeste boligkvarterer, plads til en kop kaffe, mens solen står op over træerne i øst, og plads til nærvær og leg med børnene på de grønne arealer – plads til at leve livet.

Smukke bygninger og historisk vingesus

Byggeri opført med vægt på kvalitet og omtanke.

Magdalene Parken, tidligere navngivet Pigehjemmet Skovly, blev skabt i 1908 af filantropen Thora Esche med grund-tanken om at genopdrage og hjælpe nødstedte unge piger og yngre kvinder, så de efter nogle års ophold fik mulighed for at nå frem til et bedre liv.

Under opholdet skulle der foregå en kærlig og kristen opdragelse af pigerne sideløbende med en almen undervisning ved kvindelige lærerinder samt en oplæring i alskens huslige færdigheder, som kunne hjælpe de unge videre i livet med henblik på, at de efterfølgende kunne tage vare på sig selv.

Skovlys hovedbygning ser i dag i overvejende grad ud, som den gjorde det i sine velmagtsdage i begyndelsen af 1900-tallet. Den nybarokke stil præger det arkitektoniske udtryk, og de hvidpudsede vægge, det blådæmpede tegltag samt de smukke vinduesfag bærer vidnesbyrd om et byggeri opført med vægt på kvalitet og omtanke.